Skip to main content

Workshops

Beeldhouwen in zachte steen

De steen waar we in beeldhouwen is een speksteen.
Een zachte steensoort in verschillende kleuren die zeer toegankelijk is om mooie vormen in te schuren, vijlen, hakken of raspen.
Je kan op korte tijd op een ontspannen manier iets mooi creëren.
Weg van de drukte in alle rust ... je hoofd leegmaken.

Getuigenissen *

Dankjewel voor het warme onthaal en de geweldige dag!

Tamara Noynaert

Ik heb de workshop bij Dominic gevolgd. Ik kan het alleen maar aanraden. Bij aankomst voelde je zo al dat het goed zat. Er werd een steen uitgekozen, uitleg gegeven en waar we 's morgens nog een idee in ons hoofd hadden en ons afvroegen of we het gingen kunnen, kwamen we naar huis met een goed gevoel en mooie herinnering. Mijn beeld kreeg direct zijn naam en plaatsje. want een steen is niet zomaar een steen 😉. De lunch was heerlijk, de sfeer in het atelier was zo ontspannend, de begeleiding van Dominic was super. Ik ben heel tevreden over de dag en kom zeker terug. Dankjewel dominic om me er na 22j terug zin in te geven! En dankjewel voor het warme onthaal en de geweldige dag.

7 maart 2022

Een boeiende, intense ervaring

Ann Van Damme

Mijn dagsessie was een boeiende intense ervaring gisteren. Zonder al te veel verwachtingen schreef ik me in voor de meditatieve dagsessie. Deels - uit nieuwsgierigheid - en zie.. mijn beeld kreeg stilaan maar zeker vorm!
Met kennis van zaken hielp beeldhouwer Dominic me creëren wat eigenlijk al in mezelf in de kiem aanwezig was, besefte ik erna. Voor elke subtiele of minder subtiele bewerking van de steen was er wel een of ander werktuigje voorhanden (wat een veelheid!), waarbij zeer duidelijk getoond werd hoe dat te gebruiken, aangepast aan mijn creatie.
Zo ontlook mijn idee, of kreeg ik daarvoor in elk geval de kans, samen met het beeld. Als vanzelf. Bovendien in een erg stimulerende, inspirerende omgeving.
De heerlijke (!) lunch van ‘La Vie en Rosie’, bracht een fijne break tussendoor, inclusief gezellige babbel. Even tot rust komen, om erna terug geleidelijk aan te creëren, vorm te geven. Steen in opbouw. In alle rust, met op de achtergrond o.a. de prachtige pianoklanken van Ludovico Einaudi.
Zeker voor herhaling vatbaar. Dankjewel Dominic!

21 februari 2022

Hoe leuk kan beeldhouwen zijn ...

Ann Van Den Plas

Hoe leuk kan beeldhouwen zijn.. . Toffe ongedwongen begeleiding door Dominic in een gezellig atelier. Ik heb genoten welke vormen en kleuren de steen aan me liet zien.

Een aanrader. ❤️

5 februari 2022

Mijn zoontje van 5 vond het geweldig!

Evi Somers

Mijn beste vriendin en ik gingen met onze kinderen daar een middagje vertoeven! Supper leuk was het!! Mijn zoontje is 5 en vond het geweldig!!

27 januari 2022

Super begeleiding, super lieve man.

Lukina Hogenberg

Waren daar voor speksteen bewerken. Super begeleiding, super lieve man, super leuke dag gehad, super lekker eten. Alles in rust en kalmte en gewoon laten ontstaan wat er wil ontstaan. Zeker voor herhaling vatbaar!

22 december 2021

Hoe zalig was dat!

Anita van Hinderdael

Gisteren een dagje gaan intuitief beeldhouwen. Hoe zalig was dat !
Je moet er niets voor kunnen en toch heb je tegen het einde vd workshop je eigen kunstwerkje mee naar huis.
En tijdens het beitelen en schuren wordt je dan nog verwend met een lekkere lunch. Toppie 👌👍

22 november 2021

Geweldige workshop, helemaal zen.

Marina De Baerdemaeker

Wat een dag!!!! Geweldige workshop, helemaal zen. Dominic weet waarover hij praat en geen vraag, geen hulp is hem te veel.
Zonder enige ervaring toch een resultaat neerzetten en trots zijn op je werk. BEDANKT Dominic, dit is meer dan een aanrader!

21 november 2021

De ideale manier om kennis te maken met het beeldhouwen

Katrien Moens

De workshop meditatief beeldhouwen is de ideale manier om kennis te maken met het beeldhouwen! In het beeldend atelier van Dominic Huyghe krijg je letterlijk en figuurlijk alle ruimte om het proces van het beeldhouwen te leren kennen, om laag per laag jouw steen te ontdekken en te voelen en zo te zien welke concrete vorm er zich aandient. Je kan echt in je eigen proces gaan en Dominic is op een toegankelijke en ondersteunende manier aanwezig om zijn passie, kennis en kunde te delen waar het nodig is. Geen enkele moeite is hem teveel. En ook al was ik niet gericht op een resultaat, het is wel heel fijn om na een dagje beeldhouwen een heus kunstwerk mee naar huis te kunnen nemen.

15 november 2021

Een gepassioneerd beeldhouwer die zijn kennis en atelier volledig voor je openstelt

Heidi Roefs

De workshop meditatief beeldhouwen bij Dominic Huyghe is een aanrader! Intussen nam ik samen met mijn zoon van 14 j. ook al deel aan het vrij atelier op zaterdag.
Zalig om je te kunnen onderdompelen in het beeldhouwen in een omgeving die uitnodigt en waar je begeleid wordt door een gepassioneerd beeldhouwer die zijn kennis en atelier volledig voor je openstelt en waar geen moeite teveel is! Zijn liefde voor steen en het beeldhouwen ervan werken aanstekelijk ☺️
En het is zó tof om met je eigen ‘kunstwerk’ naar huis te gaan 😇

14 november 2021

Dominic is een geboren kunstenaar

Leen Van Damme

Dominic is gewoon een geboren kunstenaar… iemand die weet waar hij mee bezig is en alles tot een perfect einde brengt! 😃

13 november 2021

  * Deze (en nog meer) getuigenissen kan je nalezen op mijn Facebookpagina.


  Nieuwsbrief

  Ben jij ook gepassioneerd door beeldhouwen?

  Ben je op zoek naar een manier van ontspannen, eventjes weg uit de dagelijkse drukte?

  Word je graag op de hoogte gehouden van geplande workshops?

  Schrijf je dan zeker in op mijn nieuwsbrief!